2 Haziran 2012 Cumartesi

Hatay Usulü Patates

Bu Sevda'nın arkadaşından öğrendiği bir tarif ama çok leziz ,biz evcek çok sevdik (:
2 patates
Hafif kızartmak için az yağ
1 bardak su
Kimyon
Kekik
Karabiber
Tuz
Pul biber
çok az da isteğe bağlı olarak köri

Yapılışı
Patatesleri küp küp (çok küçük ya da büyük olmadan) doğrayıp yağda hafif kızartıyoruz. Daha sonra 1 su bardağından 2 parmak az su koyuyoruz.baharatlarını ekleyip ağzını kapatıp bekliyoruz.suyunu çekince ateşten alıyoruz ve hazır. Afiyet olsun J

2 yorum:

  1. aaaa ne pratik bir tarifmis, bak bunu deniyecegim : D

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle çok pratik ve farklı bir tarif.kahvaltıda hep aynı şeyi yemekten sıkıldığımız anda yetişti imdadımıza :D afiyet olsun şimdidennnnn :):):)

    YanıtlaSil