13 Ağustos 2012 Pazartesi

Biber Dolması ve Yaprak Sarma (:


1 demet asma yaprağı
10 adet dolmalık biber
4-5 tane sogan

2-3 tane domates
salca
nane,maydanoz,tuz,karabiber
2bucuj-3 bardak pirinc
1-2 bas sarımsak
Soganlar biraz yağ ile kavrulur.Biraz pembelesince kücük dogranmıs sarımsakları eklenir.Kavrulunca salca da eklenip biraz cevrilir.Pirincini,tuzunu ve karabiberini ekleyelim.(tuzunu biraz bol koyun cünkü pişerken azalacaktır)Biraz karıstırınca nane maydanoz ve rendelenmiş domatesleri de koyalım.1dk daha cevirip altını kapatalım. Yapraklar haşlanır(rengi döndürülüp kapatılır1-2 dk da altı sönmüs suda bekler)Yaprakların ters tarafı üste gelecek sekilde serilir ve üzerine içten koyularak ve kanarları katlanarak sarılır.Bir tencereye dizilir.Biberlerin üst kısımları bıçakla kesilip içi temizlenir.Aynı iç kullanılarak biberler doldurulur.Üzerine de domates dilimi konulur.Üzerine limon gezdirilir.Üzerini basmayacak suyu da eklenip kaynayınca hafif kısılmak sureti ile kapagı kapalı pişirilir.Afiyet olsun :):)

2 yorum:

  1. Dolmalar harika görünüyor... gecenin bi yarisi agzimin su akti resmen :)
    sevgiler derya

    YanıtlaSil