22 Temmuz 2012 Pazar

Paskalya,Pofuduk Poğaça :)

1.5 bardak süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine )
2 yk kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yk maya
1 su bardağından biraz az ılık su.


Kabımızın ortasına ılık su bardağımızı koyuyoruz.Ilık suyun içerisine mayamızı,şekerimizi koyuyoruz.eriyip bardaktan taşana kadar bekliyoruz.Daha sonra bardaktaki mayayı kaba boşaltıyoruz.yağını,sütünü,tuzunu ve yumurtanın beyazını koyuyoruz.Aldığı kadar un ekleyip yoğuruyoruz.Hamur kulak memesi kıvamında olacak.üzerine bir şey örtüp kabarması ,mayalanması için sıcak bir yere koyuyoruz.mayalanıp kabarınca alıp şekiller vermeye başlıyoruz.üzerine yumurtanın sarısını sürüyoruz.onun üzerine de susam-çörek otu karışımdan atıp fırın tepsisine dizip fırına atıyoruz.180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve paskalyamız hazır :) Afiyet olsunnnn :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder