27 Haziran 2012 Çarşamba

Etimek Tatlımız :) :)

Ben bunu ilk olarak bir arkadaşımın evine gittiğimde gördüm.Çok güzel olmuştu.İlk olarakta selime yaptım.O da beğendi.Daha sonra çok kez yaptım.Bizim kızlar yememişti (ev arkadaşlarım) .Onlara yaptım ve gecenin bir körü kalkıp dolaptan didikleyerek yediler :D

 -12 tane etimek
 -5 bardak süt
-2 yk mısır nişastası(buğday nişastası da olur )
-2 yk un
-5 yk şeker
-1 paket vanilya
-1 y.k tereyağ
-1 paket kremşanti

Şerbeti İçin
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Şerbeti İçin: şekerle suyu karıştırıp ocağa alıyoruz.kaynamaya başladıktan 6 dk sonra ocaktan indirip kenara koyuyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Muhallebi İçin: 5 bardak süt,2 yk mısır nişastası,2 yk un,5 yk şeker karıştırılır kaynatılmaya başlanır.Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilya da eklenip 2 dakika daha pişirildikten sonra ateşten alınır.

Etimekler dizilir kare bir borcama(ben fırın tepsisine yapıyorum).kepçe yardımıyla şerbet her yerine yedirilerek dökülür.kuru hiçbir yeri kalmaması gerek.şerbetlendikten sonra,muhallebi üzerine yayılır ve dolaba konur.1 paket krem şanti çırpılır ve dolaba alınır o da.yarım ya da bir saat sonra çıkarılır ikisi de ve kremşanti üzerine sürülür.(eğer muhallebi soğumamışken sürersek kremşantiyi ,krem şanti üzerinde erir ve güzel bir görüntü olmaz).dolaba atılır ve soğuduktan sonra yenilir.

25 Haziran 2012 Pazartesi

Islak Nefis Kurabiye (browni kurabiye ((: )

Evvetttt eve geldimmmmmmmmm ,sürekli yemek yapmaya ve yemeye başladık ablacığımla ((: Dün içli köfte yaptık bugün de bunu yaptık :D nefissssssss oldu .normalde çok kurabiye sevmem ama bu harika bir tat.Böyle kekle kurabiye karışımı.Deneyin görün ,pişman olmazsınız yaptığınıza eminim (: Tarife geçeyim en iyisi :D

1 su bardağından biraz daha az şeker
1 yumurta
125 gr margarin (oda sıcaklığında sert olmayacak)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

şerbeti için
1 su bardağı su
yarım su bardağı şeker

yumurta ve şekeri çırpıyoruz iyice.margarini ve sıvıyağı da ekliyoruz.ardından unu yavaş yavaş koyuyoruz.vanilya ve kabartma tozunu da koyup karıştırmaya devam ediyoruz.Hamur kulak memesi kıvamında olacak.180 derecede çatlayana kadar pişiriyoruz.Çatladığında piştiğini anlıyoruz.kurabiye sıcak şerbeti ılıkken kurabiyeleri tek tek şerbete batırıp servis tabağına koyuyoruz.ardından da buzdolabına atıp soğuyunca alıyoruz.yemeye hazır :)

3 Haziran 2012 Pazar

Değişik Yapmaya Çalıştığımız Tavuk Sotemiz ((:

500 gr tavuk göğsü
2 ya da 3 yk salça
2 soğan
5-6 tane biber
Tuz karabiber
2 kaşık köri(su içinde ezilecek,suyla birlikte 3 kaşık)

Soğanları piyazlık doğruyoruz ve yağa koyuyoruz. Soğanlar pembeleşmeden biberleri de koyuyoruz ve soğanlar pembeleşene kadar yağda kızartıyoruz .daha sonra doğradığımız tavukları katıyoruz.suyunu salıp pişene kadar bekliyoruz kadar .Körimizi koyuyoruz .salçayı bir tabakta eziyoruz ve yemeğimize katıyoruz. Baharatları da ekleyip salça özleşene kadar karıştırıyoruz 5 10 dakika .sonra ateşten alıyoruz ve yemek hazır .Afiyet olsun ((:

2 Haziran 2012 Cumartesi

Hatay Usulü Patates

Bu Sevda'nın arkadaşından öğrendiği bir tarif ama çok leziz ,biz evcek çok sevdik (:
2 patates
Hafif kızartmak için az yağ
1 bardak su
Kimyon
Kekik
Karabiber
Tuz
Pul biber
çok az da isteğe bağlı olarak köri

Yapılışı
Patatesleri küp küp (çok küçük ya da büyük olmadan) doğrayıp yağda hafif kızartıyoruz. Daha sonra 1 su bardağından 2 parmak az su koyuyoruz.baharatlarını ekleyip ağzını kapatıp bekliyoruz.suyunu çekince ateşten alıyoruz ve hazır. Afiyet olsun J

Erkek Milleti

Birinin size ilgisi olduğunu nasıl anlarsınız? bakışından ,davranışından ,gülüşünden, duruşundan mı?_ neyden ? 
Sevgilisi olduğu halde cins cins değikişik biçimde gülen bakan davrananlar nolacak? bu onların karakterini mi gösterir.evet karakterini gösterir. sevgilin varsa eğiceksin başını önüne. en azından sevgiline saygın olmasa da kendine azıcık olacak. Bir sevgilin varsa yapmayacaksın bunu. Kimseyi de üzmeye hakkın yok. Kimseyi ümitlendirmeye de. gözlerine sahip çıkacaksın. sevgilinin gözlerinden başkalarına ona baktığın gibi bakmayacaksın.onu da salak yerine koymayacaksın.

Bizim Güzel Kekimiz :)

Gamzemle canımız çok fena ev keki çekti.Yapmayı da bilmiyoruz.Aradım bizimkileri tarif aldım.sonra ortaya bu kek çıktı :)
1 su b. portakal suyu
1 çb sıvıyağ
1 sb şeker
2 yumurta
1 pk kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
1 ç.b hindistan cevizi
İlk olarak şeker ve yumurtayı iyice kabarana kadar çırpıyoruz.Daha sonra portakal suyunu sıvıyağı da ekleyip bir iki dakika daha çırptıktan sonra unu eklemeye başlıyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.kabartma tozu ve vanilyayı da ekliyoruz.hamuru çok cıvık ve çok sert olmadan orta kararda bırakıyoruz çırpmayı. fırın tepsisini hafif yağlıyoruz kek hamurunu döküyoruz yerleşsin diye sallıyoruz fırına atıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.:)

Yok Böyle İkiyüzlülük

Bu insanların iğrençliği midemi bulandırıyor artık iyice. bakıyorsun en yakınlarımdan birisi en sinir olduğum,beni ne kadar çok üzdüğünü bildiği kızla muhabbete giriyor. saçma sapan bir samimiyet. Yüzüm mü çok yumuşak acaba. böyle yapılmasının benim kalibimi kıracağını düşünümüyor mu bu kişi. nefret ettim burdan ,insanlardan, can görünümlü can olmayan iğrenç yaratıklardan. hepinize nalet olsun

1 Haziran 2012 Cuma

Binbir Zahmet

Blog açacağım diye öldüm ,beynim sulandı. Açtım zar zor da hayırlara vesile olur inşallah :) :) Bu benim ilk yemek blogum olacak.yaptığım ,hoşuma giden,başkkalarının da beğendiği tarifleri koyacağım buraya.Maksat yaptığım şeyleri elimden geldiğince başkları için yararlı bir hale getirmek.Bakalım neler olacak :):) Haydi kolay gele banaaa:)